Ako rozpoznať nedôveryhodný inzerát na Bazos.sk

Existujú znamenia, ktoré vám pomôžu na portáli Bazos.sk rozpoznať nedôveryhodné inzeráty. Ponúkame pár tipov, ktorým inzerentom a inzerátom sa radšej vyhnite.

K najčastejším znakom nedôveryhodného inzerátu patrí najmä podozrivo nízka cena tovaru alebo služby. Predávajúci sa snaží upútať vašu pozornosť výhodnou cenou, ktorej je ťažké odolať.

V zápätí však zistíte, že tovar je predávaný iba pri platbe vopred. Ak natrafíte na kombináciu takejto formy platby v kombinácii s len emailovou komunikáciou, dávajte si pozor, pretože môže ísť o podvodníka.

Predávajúci na portáli Bazoš by vám vždy mal poskytnúť aj svoje telefónne číslo, aby komunikácia o kúpe a predaji tovaru alebo služby neprebiehala iba v elektronickej forme. Telefonický hovor totiž môže veľa prezradiť o predávajúcom a pomôže vám spraviť si o ňom správny úsudok.

Ak sa stretnete s inzerátom, ktorý má skomolený text alebo sa javí akoby ho písal niekto, kto slovenským jazykom nehovorí od narodenia, takémuto inzerátu sa na Bazoši radšej vyhnite. Je totiž pravdepodobné, že ide o robotom generovaný text, za ktorým sa skrýva podvodník.

Nedôveryhodne pôsobia aj fotky, ktoré sú fotené v profesionálnom štúdiu. Väčšinou sú to ukradnuté (skopírované) fotky z iného zdroja, napríklad z eshopu, alebo z inej webstránky. Ak človek niečo predáva, väčšinou je fotka vytvorená nie profesionálnym fotografom.